Waarom ligt groente in een speciale lade?
Groenten. Onderin de koelkast, dus ook in de groentelade, is het het koudst. Ook is onderin de koelkast de vochtregulatie het beste, waardoor het een uitermate geschikte plek is om sla en andere bladgroenten in te bewaren. Lees verder »
Waarom groentelade?
Dit is de ideale plaats voor het bewaren van rauw vlees en vis. Deze bederven minder snel op een lage temperatuur. Door ze altijd op deze plaats te bewaren, minimaliseer je dat bacteriën tussen verschillende voedingswaren gaan hoppen. Lees verder »
Waar kun je groenten het best bewaren?
Het is beter om groente in een aparte schaal of apart kistje te bewaren, en niet bij fruit op de fruitschaal. Zo blijft de groente (en ook het fruit) langer goed. Een koele donkere plaats is het beste. Denk aan een voorraadkast. Lees verder »
Hoe groenten langer bewaren?
Verpakking en koelkast Sommige groenten zijn langer houdbaar in de koelkast en andere groenten buiten de koelkast. Wil je groente langer bewaren, dan kun je ze invriezen. Kook de groente even kort (blancheren) voor je het in een bakje in de vriezer plaatst. Lees verder »
Hoe bewaar je groenten in de koelkast?
Allereerst: de groentela in de koelkast is de ideale bewaarplaats voor verse groente. In de groentela leg je bladgroente zoals sla en andijvie, maar ook koolsoorten. Zo adviseren we je bloemkool, broccoli en spruiten in de koelkast te bewaren. Ook prei en bleekselderij hebben het liefst een mooi plekje in de koelkast. Lees verder »