Waarom lukken mijn pannenkoeken niet?

Eerste hulp bij plakkende pannenkoeken Zorg dat je pannenkoekenpan niet te heet of te koud is. Laat hem rustig warm worden en doe dan pas het beslag erin. De pan moet overal zo heet zijn, dat het beslag onmiddellijk aanbakt. Vet je pannenkoekenpan goed in. Lees verder »

Hoe weet je of je Pannenkoekenbeslag goed is?

Je beslag moet mooi kunnen vloeien om de bodem van je pan te bedekken. Is het te dun, dan gaat dit te snel en wordt de pannenkoek al bruin bij het verdelen van het beslag. Te dik beslag gaart niet zo goed; de bodem wordt te bruin, terwijl de bovenkant niet droog wil worden (zodat je het niet kunt draaien). Lees verder »

Bron: panash.nl

Hoe krijg je pannenkoeken rond?

Hoe je het doet: Maak het pannenkoekenbeslag zoals gewoonlijk, maar trechter het beslag eerst in de ketchup-fles voordat je het in de pan giet. Knijp het beslag voorzichtig in een verhitte, ingevette pan. Knijp net zo lang totdat de pannenkoek het formaat heeft dat je wilt. Lees verder »

Waarom plakken mijn pannenkoeken aan de pan?

Als je pannenkoeken bakt in een pan waarin je ook vlees, vis of aardappels bakt, kan het pannenkoekenbeslag achter die restjes blijven plakken. Hoe goed je de pan ook boent en hoe schoon hij ook lijkt. Koop dus een goede pan met een anti-aanbaklaag die je alléén gebruikt voor pannenkoeken. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom lukken mijn pannenkoeken niet?