Wat is loondoorbetalingsverplichting?

De eerste 2 jaar van uw ziekte is uw werkgever verplicht om uw loon door te betalen. Hij moet per jaar minstens 70% van uw brutoloon betalen. In de meeste cao's staat dat dit in het eerste jaar 100% is en in het tweede jaar 70%. Lees verder »

Bron: www.uwv.nl

Wat houdt de loondoorbetalingsverplichting voor de werkgever in?

Loondoorbetalingsverplichting bij ziekte Als je medewerker ziek is, moet je het loon doorbetalen. Dit geldt zelfs bij langdurige ziekte, je moet namelijk de eerste twee jaar doorbetalen. Je betaalt in elk geval 70 procent van het loon maar in veel cao's is afgesproken dat je 100 procent doorbetaalt. Lees verder »

Wat is met Loonuitsluiting?

Loonuitsluiting. Bij loonuitsluiting vervalt de aanspraak op loon definitief. Als een werknemer alsnog aan zijn verplichtingen voldoet, heeft hij recht op loon vanaf het moment dat hij weer meewerkt. Loonuitsluiting is (alleen) aan de orde bij de navolgende in de wet genoemde gevallen. Lees verder »

Hoeveel procent van je loon wordt doorbetaald als je ziek bent?

U ontvangt in het 1e ziektejaar minstens 70% van uw loon en minimaal het minimumloon. U kunt meer loon doorbetaald krijgen als hier afspraken over staan in uw cao of in uw arbeidsovereenkomst. Bent u ziek vanwege orgaandonatie, zwangerschap of bevalling? Dan krijgt u 100% van uw loon. Lees verder »

Hoe lang is de wettelijke termijn dat werkgevers geen loondoorbetalingsplicht hebben?

Uw werkgever betaalt maximaal 2 jaar uw loon door als u ziek bent. Na 2 jaar ziekte heeft u misschien recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA-uitkering). UWV bekijkt of u hier recht op heeft. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is loondoorbetalingsverplichting?