Wat is paardenbiefstuk?
Paardenvlees is van zichzelf een stuk zoeter dan bijvoorbeeld het rundvlees. Het is daarom belangrijk om het goed op smaak te brengen met zout en peper. Een biefstuk als deze hoort gewoon in de pan gebakken te worden. In dit recept vertellen we hoe je de lekkerste paardenbiefstuk klaarmaakt. Lees verder »
Waar smaakt paardenbiefstuk naar?
Paardenvlees is zeer mager en rijk aan ijzer (myoglobine), waardoor het sneller verkleurt (tot bijna zwart). De smaak is zoeter dan rundvlees en kan daardoor bij de bereiding wat sterker gekruid (peper) worden. Paardenvlees is een van de weinige vleessoorten die een restproduct zijn. Lees verder »
Wat voor vlees is paardenvlees?
Paardenvlees is het vlees van een paard. Het werd van oudsher verkocht door paardenslagers. Lees verder »
Is biefstuk paardenvlees?
Het Parool liet het vlees van het restaurant onderzoeken door een slager, een meesterkok en in een dna-laboratorium, en hieruit bleek onomstotelijk dat het geen runder maar paardenbiefstuk betrof. Paardenhaas lijkt erg op ossenhaas, maar kent in Nederland nog maar weinig (zich daarvan bewuste) fans. Lees verder »