Wat kan ik gebruiken in plaats van Geleisuiker?
Je kunt een zoetstof gebruiken, maar als je ook die niet wil dan kan het ook zonder. Gebruik dan bv Van Gilse Geleipoeder voor het geleren of Marmello, een geleermiddel op basis van citruspectine. Omdat er geen suiker in zit moet je dus een andere manier vinden om het houdbaar te maken. Lees verder »
Hoe kan ik jam dikker maken?
Kook de jam of gelei nog wat langer. Dit is de meest snelle en makkelijke manier om te dunne jam of gelei te corrigeren. Je kunt ook extra (gelei)suiker, appelsap of pectinerijke vruchten toevoegen. Dit helpt bij de binding, maar beïnvloedt tegelijkertijd de smaak. Lees verder »
Is pectine hetzelfde als geleisuiker?
geleisuiker, ook wel inmaak- of confituursuiker genoemd. Geleisuiker is suiker waaraan pectine en citroenzuur zijn toegevoegd. Pectine wordt in poedervorm aan geleisuiker toegevoegd. Citroenzuur is een vervanger voor citroensap en wordt in fijne, witte kristallen aan geleisuiker toegevoegd. Lees verder »
Waarom moet je geleisuiker gebruiken?
Geleisuiker is kristalsuiker met natuurlijke, smaakloze appelpectine en citroenzuur. Dit zorgt ervoor dat bij het maken van jam, de jam verdikt, zonder dat de jam lang ingekookt hoeft te worden. Lees verder »
Welke suiker voor gelei?
Afhankelijk van het type fruit of groenten maak je confituur met gewone kristalsuiker of confituur met geleisuiker. Waar zit het verschil en welke hoeveelheden heb je nodig? Gewone suiker: 1 kg gewone kristalsuiker per 1 kg fruit, maar met 800 g is de confituur ook meer dan zoet genoeg. Lees verder »