Welke olie moet je gebruiken voor pannenkoeken?

Je kunt ook pannenkoeken bakken in zonnebloemolie. Dit geeft de pannenkoeken een prachtige kleur. Bak je liever in boter, zet dan de warmtebron lager en zorg dat de pan heet wordt, maar voorkom dat de pan te heet wordt. Lees verder »

Kan je pannenkoeken bakken met margarine?

Verwarm een beetje boter of margarine in een pan. Wacht even totdat de pan goed warm is, en verdeel dan met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan. Beweeg je pan een beetje heen en weer zodat het beslag over de hele pan verdeeld is. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten totdat de bovenkant droog is. Lees verder »

Wat moet je toevoegen bij pannenkoekenmix?

Voeg eventueel wat spek, kaas, rozijnen of andere ingrediënten aan je pannenkoek toe om er nog meer smaak aan te geven. De mix is ook geschikt voor poffertjes. 250 gram pannenkoekenmix, 550-600 gram melk (5-6 dl) en 2 eieren. Lees verder »

Hoe voorkom je droge pannenkoeken?

Dek af met een vel aluminiumfolie. De hele stapel blijft zo lekker warm, zonder uit te drogen. Heb je véél pannenkoeken warm te houden (voor een pannenkoekenfestijn bijvoorbeeld), pak ze dan in in aluminiumfolie en hou ze warm in de oven op 50°C boven- en onderwarmte.” Lees er hier alles over. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke olie moet je gebruiken voor pannenkoeken?