Welke saus bij spaghetti?
Dunne pasta's als spaghetti en linguine gedijen het beste met een lichte saus op basis van olie: een pesto bijvoorbeeld. De allerdunste pasta – capellini – doet het goed met een lichte tomatensaus of een sausje op basis van zeevruchtenjus. Korte pasta zoals farfalle is ideaal voor een pastasalade. Lees verder »
Wat is lekkere pastasaus?
- 8,2 – Heinz €2,54 per 500g. De geur is goed, de smaak vol en ook de structuur picobello. ...
- 7,8 – Ekoplaza €2,99. Een uitstekende, biologische basissaus. ...
- 7,0 – Jumbo €1,99. ...
- 6,5 – Grand'Italia €2,99. ...
- 6,2 – Albert Heijn €2,12. ...
- 6,2 – Bertolli €2,70. ...
- 5,5 – Lidl (Combino) €1,37.
- Lees verder »
Hoeveel saus bij pasta?
De basis voor bolognese saus is 600-800 gram tomatenblokjes en 500 gram gehakt in een recept voor vier personen. Naar smaak kun je dit aanvullen met groentes zoals ui en wortel. Omgerekend is dit dus ongeveer 200 gram pastasaus per persoon. Lees verder »
Welke saus met penne?
Korte pastasoorten zoals penne en rigatoni gaan perfect samen met stevige sauzen, zoals een ragù of chunky groenten- of tomatensaus. Bijvoorbeeld penne all' amatriciano met pittige tomatensaus en pancetta. Lees verder »
Welke pasta gebruiken?
- Lange slierten: spaghetti, pappardelle, tagliatelle. ...
- Korte krulletjes- en strikjespasta: fusilli, gemelli, farfalle. ...
- Buisvormige pasta: macaroni, rigatoni, penne. ...
- Gevulde pasta: ravioli, tortellini, cappelletti. ...
- Schelpvormige pasta: lumache, conchiglie.
- Lees verder »