Welke soorten graan zijn er?

De graansoorten zijn tarwesoorten (zoals spelt, durumtarwe, gewone tarwe en khorasantarwe), rogge, sorghum, gerst, maïs, rijst, gierst, haver, teff en triticale. Al deze graansoorten stammen af van de grassenfamilie en worden gebruikt voor menselijke consumptie. Lees verder »

Welke soorten tarwe zijn er?

Er zijn twee soorten tarwe: harde en zachte tarwe. Harde tarwe wordt geteeld in streken met een warm landklimaat en bevat een grote hoeveelheid gluten. Zachte tarwe komt uit streken met een koud zeeklimaat en is minder glutenrijk, waardoor het brood niet zo goed rijst. Lees verder »

Wat is de gezondste graan?

Spelt, tarwe en haver zijn allemaal gezonde granen. Wélk graan je kiest, maakt niet zo veel uit; als je de keuze maar laat vallen op volkoren (ontbijt)granen, brood, wraps of pasta. Volkorenproducten bevatten namelijk meer vezels en voedingsstoffen dan niet-volkorenproducten. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke soorten graan zijn er?