Is tongschar lekker?
Tongschar is een multitalent in de keuken. Je kan deze vis heerlijk bakken, grillen, stomen, pocheren en frituren. Zo goed als alle bereidingen met zeetong of pladijs kan je ook met tongschar maken. Tongschar is een vis met een bijzonder zachte structuur die je best erg kort gaart. Lees verder »
Hoe smaakt tongschar?
Qua smaak kan je tongschar vergelijken met Noordzeetong. Hij kan gebruikt worden als alternatief in al je Noordzeetongbereidingen. Lees verder »
Is tongschar hetzelfde als sliptong?
De sliptong en de zeetong behoren namelijk tot dezelfde vissoort en de benaming van de 2 geeft eigenlijk de grootte aan van de vis. Sliptong is namelijk de benaming die wordt gebruikt bij tongen die korter zijn dan 25 centimeter. Zeetong is dan weer de benaming voor exemplaren die langer zijn dan 25 centimeter. Lees verder »
Is tongschar gezond?
Tongschar kan je frituren, pocheren, stomen en bakken. Eén tot twee keer per week vis eten is ideaal voor de gezondheid. Tongschar is een zeer magere vissoort die veel eiwitten, vitaminen en mineralen bevat. Lees verder »
Wat is lekkerder, schol of schar?
Schar is een magere en smakelijke vis waarvan de smaak overeenkomt met schol. De schar is goed om mee te bakken of te stoven en is ook gerookt verkrijgbaar. Deze vis wordt meestal als hele vis verkocht. Lees verder »