Wat is het verschil tussen tong en tongschar?

Tongschar heeft niet dezelfde reputatie als tong, maar culinair zijn ze bijzonder nauw verwant. Het visvlees van tongschar is wat zachter dan dat van tong en de filets zijn wat dikker. Je kan ze daardoor smeuïger bakken, wat hen de bijnaam “melktong” heeft opgeleverd. Lees verder »

Is tongschar een tong?

Verwarrend genoeg is de tongschar geen tong en smaakt hij ook niet naar citroen (hij behoort tot de familie van de bots), maar het is een ongelooflijk lekkere vis met delicate, zachte, kleine witte vlokken en een heerlijke zoetheid. Lees verder »

Is de tongschar een schar of een tong?

De tongschar is ondanks de naam geen tong- of scharsoort, maar wel een platvissoort die nauw verwant is aan de schol. Je herkent de tongschar aan zijn oranjebruine kleur, witte onderzijde en kleine mondje. De smaak van de tongschar is prima: het vlees is zachter en de filets zijn dikker dan tong. Lees verder »

Lijkt tongschar op tong?

Tong is een echte tong, maar tongschar is eigenlijk een rechtsoogbot, nauwer verwant aan de heilbot . Ze hebben allebei wit vlees, maar tong is veel steviger en heeft een sterkere smaak. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het verschil tussen tong en tongschar?