Wat zijn de ingrediënten van een frikandel?

Kippenseparatorvlees 46%, varkensspek 20%, water, paneermeel (tarwebloem, water, gist, zout), ui, zout, specerijen, dextrose, knoflook, glucosestroop, emulgatoren: E450 en E452, natuurlijk aroma, maltodextrine, antioxidanten: ascorbinezuur en citroenzuur, gehydrolyseerd plantaardig eiwit (tarwe), ei. Lees verder »

Bron: www.mora.nl

Wat zit er allemaal in een frikandel?

De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en heel soms wat paardenvlees. Het grootste deel van het vlees dat in de snack wordt verwerkt is zogeheten separatorvlees. Dat zijn kleine restjes die aan de botten blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden. Lees verder »

Bron: www.quest.nl

Waar is een frikandel van gemaakt?

In een frikandel zit voornamelijk kippenvlees (40%) dat achterbleef op het karkas (zogenaamd separatorvlees), varkensvlees (25%), afhankelijk van de producenten ook nog paardenvlees (5%). De rest van de frikandel is gemaakt van water, kruiden, uien, paneermeel, bindmiddel en smaakversterkers. Lees verder »

Is frikandel gemaakt van Afvalvlees?

In een frikandel zit 'gewoon' vlees, zoals kippenvlees, varkensvlees en in uitzonderlijke gevallen paardenvlees. Dat een frikandel afvalvlees bevat klopt dus op zich wel, dit wordt ook wel separatorvlees genoemd. Lees verder »

Hoe wordt een frikandel gemaakt?

Een frikandel wordt gemaakt van separatorvlees waarbij vlees van de botten wordt geschraapt. In principe is dit wel 'restvlees'; vlees dat anders weg zou worden gegooid. Maar gekke dingen, zoals koeienogen, zitten er zeker niet in. Deze manier van vlees verwerken is juist heel goed. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zijn de ingrediënten van een frikandel?