Hoe poffertjes bakken in gietijzeren pan?
Bak op middelhoog tot hoog vuur. Draai de poffertjes met een tweetandige vork (bijv. vleesvork) als de onderkant bruin is en de bovenkant nog deels vloeibaar. Stel zo nodig de temperatuur bij als het bakken te snel of te langzaam gaat. Lees verder »
Hoe gebruik je een poffertjes pan?
Poffertjes bakken – Techniek Als je beslag klaar is zet je de poffertjespan op middelhoog vuur en verdeel je een druppeltje olie met een kwastje of stukje keukenpapier over de holtes van de poffertjespan. De pan moet goed heet worden. Lees verder »
Kan een gietijzeren poffertjespan op inductie?
Een poffertjespan voor inductie is over het algemeen niet lastiger te vinden dan voor een gasfornuis. Zowel ijzer, plaatstaal en gietijzer zijn goede keuzes als pannen materiaal voor een inductie kookplaat. Lees verder »
Hoe heet moet poffertjespan zijn?
Verwarm de elektrische poffertjesplaat minimaal 30 minuten voor op 250°C. Maak de mix aan met 1,5 liter water en mix met een garde (of mixer op laag toerental) tot een glad beslag. Vet de poffertjesplaat voor gebruik ruim in met olie en laat de olie heet worden. Lees verder »
Welke olie poffertjespan?
Vooral bij gietijzeren pannen en snel bereiden (zoals wokken en bij poffertjes ) is de temperatuur hoog. Maisolie en arachideolie kunnen daar tegen. Arachideolie heeft bovendien de meest neutrale smaak. Dat is prettig want bij poffertjes wil je alleen zoet en het 'gebak' proeven. Lees verder »