Wat kun je gebruiken in plaats van foelie?
Foelie is het gedroogde vliesje dat het nootmuskaatzaad in de vrucht omhult. Het kan op dezelfde manier worden vervangen, hoewel het een intensere, pittigere smaak heeft dan zijn stabiele tegenhanger. Andere geschikte vervangers zijn gember of kruidnagel in hartige gerechten, en kaneel of piment in zoetere gerechten. Lees verder »
Welk kruid lijkt op foelie?
De vruchten van de muskaatboom leveren twee verschillende specerijen: nootmuskaat en foelie. De twee kruiden lijken wat smaak betreft op elkaar, maar volgens de fijnproevers is foelie nóg delicater. Foelie komt van het omhulsel van de muskaatnoot, de pit van de vrucht. Lees verder »
Wat vervangt foelie?
* Je kunt de foelie ook weglaten of vervangen door nootmuskaat. De smaak van foelie is wat zachter, nootmuskaat iets bitterder. Lees verder »
Welk kruid is hetzelfde als foelie?
Nootmuskaat en foelie zijn twee specerijen van dezelfde plant. Ze delen een houtachtige, zoete smaak met aromatische tonen. Nootmuskaat is een typische herfst- en wintersmaak die wordt gebruikt voor de feestelijke drank advocaat en een belangrijke smaakmaker is in pompoen- en appeltaart. Het wordt ook veel gebruikt in de Zuid-Aziatische en Caribische keuken. Lees verder »