Welke ingrediënten heb je nodig voor kaas?
- Melk (koe, schaap of geit, je kan helemaal los gaan). Als je 1 kg koeienkaas wilt maken, heb je 10 liter melk nodig. ...
- Karnemelk. ...
- Stremsel.
- CalciumChloride (CaCl2)
- Natriuimnitraat (NaNO3) ook wel Salpeter genoemd.
- Zout (gewoon keukenzout)
- Kraanwater.
- Lees verder »
Bron: www.kaasworkshops.nl
Hoe maak je een kaas?
- Gebruik rauwe melk, dus rechtstreeks van de koe. ...
- Verhit de melk tot een temperatuur van 29 graden. ...
- Daarna voeg je al roerend stremsel toe. ...
- Doe vervolgens een deksel op de emmer zodat de melk rustig kan afkoelen. ...
- Na 25 minuten mag je voor het eerst testen!
- Lees verder »
Bron: www.koeindekost.nl
Hoe wordt verse kaas gemaakt?
Kaas wordt gemaakt van verse melk die kort verhit is (pasteurisatie). Aan de melk wordt een starter cultuur en stremsel toegevoegd. Hierdoor gaan de eiwitten stollen en ontstaat er een vaste substantie (de wrongel) en blijft er vocht over (de wei). Lees verder »
Hoe lang duurt het om kaas te maken?
De rijping duurt 4 weken tot 1 jaar. Hoe langer de kaas rijpt, des te meer aroma's (smaak) worden gevormd. Om de rijpingstijd van een kaas aan te geven, bestaan er verschillende termen....Rijping. Lees verder »
Bron: nl.wikipedia.org
Gerelateerd aan Welke ingrediënten heb je nodig voor kaas?