Hoe bel je een ambulance?

Als u 112 belt voor een ambulance wordt u doorverbonden met de meldkamer ambulancezorg in uw regio. De medewerker van de centrale meldkamer vraagt wat er precies aan de hand is. De medewerker bepaalt of er een ambulance naar u toe komt. Lees verder »

Wie krijg je aan de telefoon als je 112 belt?

Wanneer u 112 belt, geef dan door: wat er aan de hand is; waar er hulp nodig is; welke hulpdienst er nodig lijkt te zijn: politie, brandweer of ambulance. Lees verder »

Waar mag je 112 voor bellen?

U belt het alarmnummer 112 voor spoedeisende hulp. Bijvoorbeeld als u of iemand anders dringend medische hulp nodig heeft. Bij brand. Of als u getuige bent van een misdrijf. Lees verder »

Wat moet je zeggen als je een ambulance belt?

Leg snel en concreet uit wat er gebeurd is. Hang pas op als de centralist dat aangeeft. De situatie kan zich voordoen dat je direct met reanimatie moet starten. Dan ga je 112 bellen, geef je locatie door, vertel dat je aan het reanimeren bent en wat je nodig hebt. Lees verder »

Kun je altijd 112 bellen?

Netwerkproviders in Nederland hebben met elkaar afgesproken dat zij de noodoproepen van elkaar overnemen. Hierdoor kun je altijd 112 bellen, ook als je bij je eigen provider geen bereik hebt. Alle 112-oproepen krijgen voorrang boven andere gesprekken. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe bel je een ambulance?