Hoe bereid je Varkenslap?
Varkenslappen worden gesneden van de varkensschouder en zijn goed te gebruiken als stooflapjes. Braad de varkenslap rustig aan met ruim boter en sudder deze gaar met gesloten deksel op laag vuur. Voeg wat water toe na het aanbraden (niet te koud). Lees verder »
Hoe krijg je varkensvlees zacht?
Vlees laten stoven in melk, dat klinkt misschien een beetje gek. Toch is het in bijvoorbeeld Italië de normaalste zaak van de wereld. Daar maken ze Maiale al latte, een klassiek gerecht waarin varkensvlees in melk wordt gestoofd. De zuren in de melk zorgen ervoor dat de grote homp varkensvlees ultiem mals wordt. Lees verder »
Hoe bereid je Varkensfiletlapjes?
Verhit een koekenpan met een klontje roomboter op middelhoog vuur. Bak de filetlapjes in circa 4 minuten gaar. Keer halverwege. Bak het vlees niet te lang, want filetlapjes kunnen snel wat droog worden! Lees verder »
Welke kruiden op varkenslapje?
Varkensvlees. Varkensvlees wordt nog lekkerder met: salie, basilicum, peterselie, peper, koriander, gember en sereh. Smaakversterkers die ook goed passen bij varkensvlees zijn ui, knoflook, witte wijn, cider, bier, ketjap manis, honing en citrusrasp. Lees verder »
Wat is het verschil tussen een hamlap en Varkenslap?
Hamlappen komen van de achterham en zijn de meest malse varkenslappen. Hamlappen zijn gemarineerd uitstekend geschikt voor saté. Omdat de structuur vrij stevig is, kunnen er mooie blokjes van gesneden worden. Lees verder »