Hoe de islam is ontstaan?

De engel Gabriël bezoekt de profeet Mohammed voor de eerste keer en vertelt wat Allah wil. Ongeveer 622: De profeet Mohammed verhuist met volgelingen naar de stad Medina. De islamitische jaartelling begint nu. Lees verder »

Hoe ontstond de islam en hoe heeft deze nieuwe godsdienst zich verspreid?

De heersers in Mekka moesten niets van het nieuwe geloof hebben. Mohammed vluchtte naar Medina. Hij vocht tegen zijn tegenstanders en kwam in 630 als overwinnaar terug in Mekka. Het Arabische schiereiland is islamitisch Mohammed was succesvol in het verspreiden van de islam. Lees verder »

Bron: www.slo.nl

Hoe en wanneer is de Koran ontstaan?

De Koran is in het Arabisch geschreven. De engel Gabriël heeft boodschappen van God doorgegeven aan Mohammed. De eerste keer dat de engel Mohammed opzocht, was ongeveer in het jaar 610 na Christus. In een periode van ongeveer 20 jaar heeft de engel Mohammed geregeld opgezocht en boodschappen doorgegeven. Lees verder »

Wat was er voor de islam?

Toen de Arabieren delen van Perzië (Iran) innamen, werd de islam er de hoofdgodsdienst en verdrong de leer van Zarathoestra, die 1200 jaar de staatsgodsdienst geweest was. Net als het christendom en de islam was die leer dualistisch: je moet het goede nastreven en het kwade bestrijden. Lees verder »

Wie was de oprichter van de islam?

De profeet Mohammed wordt beschouwd als grondlegger van de Islam. Door Moslims wordt hij gezien als profeet die jarenlang openbaringen van God / Allah zou hebben ontvangen. Moslims worden daarom ook wel Mohammedanen genoemd. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe de islam is ontstaan?