Hoe eet je een schol?
Schol eet je netjes door de gebakken vis voorzichtig in de lengte tot op de graat in te snijden. Als je dan het mes in de snee zet, kun je het visvlees vanuit het midden naar de buitenkanten toe van de graat af schuiven. Lees verder »
Heeft een schol graten?
Ja, er zitten graten in. Maar met een mes haal je heel gemakkelijk de vis van de graat nadat je 'm hebt gebakken. Heb je daar geen zin in, dan neem je gewoon filets mee bij de visboer. Lees verder »
Is gebakken schol gezond?
Er zit 13,1 gram vet in 1 stukje (120 gram) schol, gebakken, waarvan 4 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis. Lees verder »
Hoe maak je een schol schoon?
- Snijd de kop van de schol eraf.
- Vervolgens haal je de ingewanden uit de buikholte.
- Knip de vinnen met een keukenschaar eraf.
- Spoel de schol, vooral de buikholte, schoon onder de kraan.
- Verwijder ook het bloedadertje dat tegen de graat zit. ...
- Doe de schol in een vergiet en laat hem goed uitlekken.
- Lees verder »