Hoe gezond is kabeljauw?
Kabeljauw is rijk aan veel verschillende vitamines en mineralen die allemaal een gezonde werking hebben in het lichaam. Zo bevat kabeljauw onder andere vitamine B11 (foliumzuur), vitamine B12, kalium, fosfor en magnesium. Vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd, is nodig voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Lees verder »
Welke vis is het meest gezond?
Voor een gezond voedingspatroon is het advies om 1x per week vis te eten, of schaal- en schelpdieren. Kies bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines of zalm. Daarin zit het meeste omega-3: een gezond visvetzuur. Een portie van 100 gram bevat ongeveer 7 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Lees verder »
Is kabeljauw goed voor cholesterol?
Maar het zijn vooral de gezonde vetzuren die er voor zorgen dat vis zo gezond is. Deze gezonde vetzuren kennen we ook wel onder de term visolie-vetzuren of Omega-3 vetzuren. Ze zijn goed voor hart- en bloedvaten en verlagen het cholesterol. Lees verder »
Hoe vet is kabeljauw?
Er zit 0,9 gram vet in 1 stukje (150 gram) kabeljauw, waarvan 0,2 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis. Lees verder »