Wat is beter dan kabeljauw?
Heilbot bevat doorgaans iets meer calorieën, eiwitten en vet dan kabeljauw . Het bevat ook iets meer omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenfunctie. Beide vissoorten zijn goede bronnen van vitamine D, vitamine B12, selenium, fosfor en kalium. Lees verder »
Wat is een alternatief voor kabeljauw?
Er is een zee aan lekkere én duurzame witvis Zoals roodbaars, wijting en koolvis. Die laatste wordt al veel gebruikt als vervanger van kabeljauw in gerechten als kibbeling en vissticks. Al deze soorten witvis zijn net even anders; de een valt wat meer uit elkaar en de ander is juist stevig. Lees verder »
Wat is de gezondste witte vis?
Een magere witvis zoals tilapia past in een verantwoord en gezond dieet. Maar ook het toevoegen van een vette vis zoals paling aan je salade of op de boterham is een gezonde keuze. Lees verder »
Wat is beter, kabeljauw of pangasiusfilet?
Wat is beter kabeljauw of pangasius? Kabeljauw en pangasiusfilet zijn beide heerlijke vissoorten om te bakken. Kabeljauw smaakt iets 'vissiger' en is wat steviger. Pangasius is minder vet en een stuk voordeliger. Lees verder »