Hoe herken je een darmafsluiting?

een opgezette buik; braken, het braaksel wordt steeds donkerder van kleur en lijkt steeds meer op ontlasting; het wegblijven van ontlasting en winden; geen darmbewegingen en geen darmgeluiden, er is sprake van een “stille buik”. Lees verder »

Bron: www.mlds.nl

Hoe voelt een darmobstructie?

Bij een darmobstructie heb je aanvallen van pijnlijke krampen en hoor je veel darmgeluiden. Na enige tijd moet je braken. Hoe dichter de obstructie bij de mond ligt, hoe vroeger je moet braken, en hoe verder van de mond af, hoe later. In geval van een obstructie in de dikke darm is de buik opgezet. Lees verder »

Wat zijn de symptomen van een ileus?

  • hevige buikpijn, niet continu maar in aanvallen.
  • een opgezette en drukgevoelige buik.
  • braken en het uitblijven van windjes en ontlasting.
  • de bewegingen van de darm zijn duidelijk zichtbaar en er zijn veel darmgeluiden.
  • Lees verder »

Wat te doen bij darmobstructie?

Behandeling darmobstructie De meeste darmobstructies worden in het ziekenhuis behandeld met vloeistoffen of lucht (enema) of kleine buisjes (stents) die de blokkade verwijderen. Via een ader worden medicijnen en vloeistoffen toegebracht. Via de neus kan een klein buisje tot in de maag worden ingebracht. Lees verder »

Hoe kom je aan een kronkel in je darm?

Bij een darmknoop blijft de oorzaak meestal onbekend. Het kan ontstaan als gevolg van een aangeboren aandoening. Dan ontstaan de klachten vaak al een maand na de geboorte. Een knoop in de darmen kan ook veroorzaakt worden als het laatste deel van de dikke darm (sigmoïd) wat langer is dan normaal. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe herken je een darmafsluiting?