Kan je een gebroken arm nog bewegen?

U mag uw arm pas met kracht bewegen als de breuk al een beetje is vastgegroeid. Dit duurt meestal minimaal 6 weken. Daarna kunt u de kracht en de druk op uw schouder gaan uitbreiden. Ook de beweeglijkheid van uw schouder kan dan pas verder worden uitgebreid. Lees verder »

Bron: www.isala.nl

Hoe weet je of iets gebroken of gekneusd is?

Bij een kneuzing ontstaat ook vaak een zwelling of een blauwe plek. Een kneuzing kan ook erg veel pijn doen, maar vaak zie je dat een kneuzing in een groter gebied pijnlijker is en bij een breuk de pijn met één vinger is aan te wijzen. Lees verder »

Hoe voel je gebroken arm?

U voelt pijn op de plaats van de breuk, simpele bewegingen worden opeens moeilijk uitvoerbaar en er ontwikkelt zich een zwelling. Deze zwelling is het gevolg van een bloeduitstorting, die ontstaat bij een breuk. Soms kunt u een fractuur herkennen aan een krakend geluid, net nadat het bot gebroken is. Lees verder »

Bron: www.mmc.nl

Kan je een gebroken pols bewegen?

Een gebroken pols is meestal pijnlijk en beweging is beperkt. Als u een pols heeft gebroken dan kunt u het volgende ervaren: Pijn in het gebied van de breuk, wat overal in de pols kan zijn, afhankelijk van welk bot is aangedaan. De pijn kan vanuit de pols naar de vingers en zelfs tot in de onderarm stralen. Lees verder »

Kan je een gebroken schouder bewegen?

Kleine breuk van de schouder Er wordt voor 2 tot 3 weken een mitella of sling voorgeschreven. Dit is om de schouder rust en bescherming te geven. Na 1 tot 2 weken mogen er rustige bewegingen onder schouderniveau worden uitgevoerd. Na 2 tot 3 weken mogen de oefeningen rustig worden opgevoerd. Lees verder »

Gerelateerd aan Kan je een gebroken arm nog bewegen?