Hoe voelt een breuk in je arm?

U voelt pijn op de plaats van de breuk, simpele bewegingen worden opeens moeilijk uitvoerbaar en er ontwikkelt zich een zwelling. Deze zwelling is het gevolg van een bloeduitstorting, die ontstaat bij een breuk. Soms kunt u een fractuur herkennen aan een krakend geluid, net nadat het bot gebroken is. Lees verder »

Bron: www.mmc.nl

Hoe weet je of je onderarm gebroken is?

De voornaamste kenmerken van een gebroken onderarm zijn: Pijn aan de onderarm, die vermindert als u uw arm ondersteunt. Bewegingen in de elleboog en pols sterk beperkt (mede door de pijn). Abnormale stand voorarm. Lees verder »

Kan je je arm bewegen als die gebroken is?

U mag uw arm pas met kracht bewegen als de breuk al een beetje is vastgegroeid. Dit duurt meestal minimaal 6 weken. Daarna kunt u de kracht en de druk op uw schouder gaan uitbreiden. Ook de beweeglijkheid van uw schouder kan dan pas verder worden uitgebreid. Lees verder »

Bron: www.isala.nl

Is mijn hand gebroken of gekneusd?

Een breuk kan nog wel eens verward worden met een kneuzing. Het is daarom altijd verstandig om een foto te laten maken bij een arts. Bij een breuk is er sprake van heftige pijn waarbij beweging extra pijn veroorzaakt. Ook treedt er een zwelling op en kan de plek van de breuk een ongewone stand hebben. Lees verder »

Bron: fysioclub.nl
Gerelateerd aan Hoe voelt een breuk in je arm?