Hoe kan ik koning worden?

Hoe word je een Koning? Er is geen specifieke opleiding voor nodig om Koning te worden. Om Koning te kunnen worden, moet je een wettelijke erfgename van de huidige Koning zijn. Bij het aftreden van de Koning wordt de eerste in lijn van troonopvolging benoemd. Lees verder »

Kan ik koning worden?

Je kunt in Nederland alleen Koning worden als je een nakomeling bent van Koning Willem I, de Prins van Oranje-Nassau. Koning Willem I was de eerste Koning van Nederland. In de Grondwet gaat het over de Koning. Maar vrouwen kunnen natuurlijk ook Koningin worden. Lees verder »

Wie is de volgende troonopvolger?

Sinds de aanvang van de regeerperiode van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013 is prinses Catharina-Amalia, de Prinses van Oranje, de eerste in de lijn der troonopvolging. Daarna volgen Prinses Alexia en Prinses Ariane, de dochters van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Lees verder »

Hoe begin je een brief aan de koning?

  • voor Z.M. Koning Willem-Alexander: Majesteit;
  • voor H.M. Koningin Máxima: Majesteit;
  • voor H.K.H. Prinses Beatrix, Z.K.H. Prins Constantijn, H.K.H. Prinses Laurentien en H.K.H. Prinses Margriet: Koninklijke Hoogheid;
  • voor prof. mr. Pieter van Vollenhoven: Hooggeleerde Heer.
  • Lees verder »

Wat als je geen koning wil worden?

Als de Koning geen Koning meer wil zijn, dan mag dat. Dit heet troonsafstand. Koning Willem I deed in 1840 troonsafstand omdat hij het niet eens was met de nieuwe Grondwet. En Koningin Wilhelmina en Koningin Juliana deden troonsafstand omdat ze plaats wilden maken voor hun dochter. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe kan ik koning worden?