Hoe kan je aan het kenteken zien hoe oud een auto?

De leeftijd van jouw auto kun je terugvinden op jouw kentekenbewijs bij 'datum eerste toelating'. Nog makkelijker: vul in het aanvraagformulier jouw kenteken in. Dan zie je direct uit welk jaar jouw auto komt. Lees verder »

Waar vind ik bouwjaar van mijn auto?

Chassinummer of framenummer De enige echte manier om het bouwjaar van een auto te achterhalen is door te kijken naar dit nummer. Het bouwjaar kan worden afgelezen door te kijken naar het cijfer op de tiende plaats. Aan de hand van een tabel kan worden nagegaan in welk jaar de auto gefabriceerd is. Lees verder »

Welk bouwjaar?

Tegenwoordig kun je online zeer eenvoudig een kentekencheck laten uitvoeren door onafhankelijke instanties of bijvoorbeeld de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Het invoeren van jouw kentekenbewijs stelt jou onder andere in staat om het bouwjaar van een bepaalde auto te traceren. Lees verder »

Hoe werken kentekens?

In sommige gevallen staat op de kentekenplaat een cijfer (bijvoorbeeld 1 of 2) boven het eerste streepje op de plaat. Dit is een duplicaatcode (ophoogcode). Dit cijfer geeft aan hoe vaak er kentekenplaten voor het voertuig zijn afgegeven. Op de eerste afgegeven kentekenplaat staat niets boven het liggende streepje. Lees verder »

Bron: www.rdw.nl
Gerelateerd aan Hoe kan je aan het kenteken zien hoe oud een auto?