Hoe kan je zien of je auto is overgeschreven?

Trek je kenteken even na bij deze site van de RDW. Er staat ook bij wanneer het voertuig op naam is gekomen, dus je kan zo controleren of de auto ook echt is overgeschreven. Heel simpel! https://ovi.rdw.nl/ Toegevoegd na 40 seconden: Je krijgt als het goed is alleen een vrijwaringsbewijs, verder hoef je niets te doe. Lees verder »

Hoe snel is auto overgeschreven?

Aan het eind van het proces betaal je via iDeal de tenaamstellingskosten van €10,40. De auto is pas overgeschreven als de betaling is verwerkt. Doorgaans gaat dit zeer snel, maar in sommige gevallen dan dit een paar uur duren. Lees verder »

Bron: www.anwb.nl

Is de auto overgeschreven?

Koop je de auto echter via een particuliere verkoper dan zul je hier zelf mee aan de slag moeten. Het overschrijven van een kenteken betekent simpelweg dat je het kenteken van je nieuwe auto op jouw naam zet. De auto is pas echt van jou als je het voertuig hebt overgeschreven. Lees verder »

Hoe kan ik mijn auto vrijwaren?

Je ontvangt het vrijwaringsbewijs als je je auto verkoopt aan een door de RDW-erkend autobedrijf of sloperij. Je moet dan wel het volledige kentekenbewijs en legitimatiebewijs meenemen. Is er sprake van een particuliere verkoop? Dan moet de koper van de auto naar het postkantoor om de auto over te schrijven. Lees verder »

Hoe controleer ik een vrijwaringsbewijs?

Vrijwaringsbewijs controleren Weet u niet zeker of het vrijwaringsbewijs dat u van de koper hebt ontvangen echt is? Dan kunt u het documentnummer via de website van het RDW controleren. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe kan je zien of je auto is overgeschreven?