Hoe krijg je de bodem van appeltaart niet zo nat?

Om te voorkomen dat de bodem van een appeltaart nat wordt, kun je beginnen met de appels vooraf te laten uitlekken door ze te bestrooien met suiker en een tijdje te laten staan, zodat ze hun vocht loslaten. Dat vocht kun je dan afgieten voordat je de appels op de taart legt. Lees verder »

Wat te doen bij natte bodem appeltaart?

  • strooi een beetje paneermeel over de bodem.
  • verkuimel een beschuit over de bodem.
  • of strooi custardpoeder over de bodem, dit geeft ook een lekkere smaak aan de appeltaart!
  • kies voor stevige appel: Goudrenet of Elstar.
  • Lees verder »

Waarom zit er zoveel vocht op de bodem van mijn appeltaart?

We vermoeden dat de zompige bodem wordt veroorzaakt door het sap van de appels in de taart , en niet door het recept voor de korstdeeg zelf. Zelfs met griesmeel op de bodem van de taart, om het sap op te nemen, bestaat er nog steeds een risico dat het sap in de bodem sijpelt. Lees verder »

Hoe blijft appeltaart krokant?

1. Hoe maak ik mijn appeltaart extra krokant? Om een extra krokante korst te krijgen, kun je de bovenkant van je appeltaart bestrijken met een mengsel van losgeklopt ei en een beetje suiker voordat de taart de oven in gaat. Dit zorgt voor een mooie glans en een knapperige textuur. Lees verder »

Bron: bakken.nl

Waarom is mijn appeltaart droog?

Een te hoge oventemperatuur bij het bakken van appeltaart, kan ervoor zorgen dat je deeg erg droog wordt. Dat willen we natuurlijk niet! Bak je taart daarom niet warmer dan 180 graden. Als je taart nog niet gaar is, laat hem dan langer in de oven maar verhoog de temperatuur niet. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe krijg je de bodem van appeltaart niet zo nat?