Wat op de bodem van een appeltaart?

Om een vochtige bodem van de appeltaart te voorkomen, strooi ik altijd wat paneermeel op de bodem voordat ik de appelvulling erin doe. Maar er zijn meer manieren waarop dat kan, zo is het ook erg lekker om 1-2 eetlepels custardpoeder door de appelplakjes te mengen voordat ze in de vorm gaan. Lees verder »

Wat kan ik op de bodem van mijn appeltaart strooien?

Om een vochtige bodem van de appeltaart te voorkomen, strooi ik altijd wat paneermeel op de bodem voordat ik de appelvulling erin doe. Maar er zijn meer manieren waarop dat kan, zo is het ook erg lekker om 1-2 eetlepels custardpoeder door de appelplakjes te mengen voordat ze in de vorm gaan. Lees verder »

Moet ik gaten in de bodem van mijn appeltaartbodem prikken?

Prik je gaten in de bodem van appeltaartkorst? Gaatjes prikken in een taartkorst heet "docking" en wordt meestal gedaan vóór het blind bakken (het bakken van een korst zonder vulling) om te voorkomen dat de korst opzwelt en misvormd raakt . Lees verder »

Hoe voorkom ik dat de bodem van mijn appeltaart te nat wordt?

  • strooi een beetje paneermeel over de bodem.
  • verkuimel een beschuit over de bodem.
  • of strooi custardpoeder over de bodem, dit geeft ook een lekkere smaak aan de appeltaart!
  • kies voor stevige appel: Goudrenet of Elstar.
  • Lees verder »

Wat is een alternatief voor goudreinet in appeltaart?

In feite kun je van elke soort appel wel appeltaart bakken, maar sommige soorten lenen zich er wat beter voor. Goudrenetten, Jonagold, Braeburn en Lombarts zijn bij uitstek appels voor appeltaart. Zij laten namelijk niet al te veel vocht los tijdens het bakken en behouden hun stevigheid en smaak. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat op de bodem van een appeltaart?