Hoe kun je een boer worden?

Er zijn veel mogelijkheden om uiteindelijk als Boer aan de slag te kunnen. Je kunt beginnen met de lagere agrarische school, dan de middelbare agrarische school en uiteindelijk de hogere agrarische school doen (op HBO niveau). Een andere optie is de Landbouwuniversiteit te doen, dus een opleiding op WO niveau. Lees verder »

Kan je boer worden zonder opleiding?

Zonder achtergrond of landbouwopleiding starten in de landbouw is in de huidige economische context ondenkbaar. Door een startersopleiding te volgen bij een erkend algemeen centrum, verwerft u een basiskennis van de meest essentiële wetgeving en bedrijfsbeheerprincipes. Lees verder »

Hoe boerderij starten?

Eerst moet u zich als actieve landbouwer laten registreren. Door de omvang van de bedrijfsstructuur en de regelgeving komen nieuwe bedrijven alleen nog voor in de tuinbouwsector. In de landbouw vinden er vooral bedrijfsovernames plaats. Lees verder »

Wat is het salaris van een boer?

Het salaris van een boer begint bij ongeveer € 1700 bruto per maand en dit kan oplopen tot zo'n € 6000 per maand. De inkomsten lopen zeer sterk uiteen en dit is vooral afhankelijk van het type boerenbedrijf dat de boer voert. Lees verder »

Hoe lang duurt de opleiding boer?

Je kunt de opleiding in voltijd, deeltijd en in de duale variant volgen. Bij beide varianten duurt de studie vier jaar. Heb je een vwo- of verwant mbo-diploma, dan kom je in aanmerking voor een verkort studietraject. De opleiding duurt dan drie jaar. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe kun je een boer worden?