Hoe lang moet je eieren koken in de bergen?
Een ei is in mijn woonplaats (vijf meter onder de zeespiegel) na 1 minuut koken op de grens van zacht en hard en na 1,5 minuut loeihard. In de bergen op 1.250 m hoogte is een ei na 4 minuten koken nog behoorlijk zacht en toont het pas na 5 minuten hardheidsverschijnselen.” Lees verder »
Waarom moet je een ei langer koken in de bergen?
Kookpunt op de berg ligt lager… Water kookt dus op een lagere temperatuur, maar dit betekent niet dat je eitje eerder gekookt is in de bergen. Het stollen van het ei is afhankelijk van de temperatuur en niet of het water kookt. Hierdoor duurt het koken van een ei langer dan normaal. Lees verder »
Hoe lang moet een gekookt ei?
Als het water met de eieren kookt draai je de warmtebron lager, anders kunnen de eieren stukkoken. Reken voor een hardgekookt ei op 10 minuten. Reken voor een half zacht gekookt ei op 8-9 minuten. Reken voor een zacht gekookt ei op 6-7 minuten. Lees verder »
- Welke temperatuur kookt water op hoogte?
- Is het kookpunt in de bergen lager?
- Waarom eieren koken in koud water?
- Hoe jij je ontwikkelt?
- Hoeveel procent ijsberg boven water?
- Hoeveel ijs boven water?
- Hoeveel procent ijs onder water?
- Wat is er gebeurd met de grootte van het stuk ijsberg boven water nadat er onder water een stuk ijs weggesmolten is?