Hoe lang moet medium biefstuk?

Bak op een hoog vuur 1 minuut per kant lichtbruin. Draai het vuur iets lager. Keer het vlees geregeld, houd het in beweging en bak 5 minuten voor een medium biefstuk. Haal de kogelbiefstuk uit de pan, dek deze af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten. Lees verder »

Bron: www.croma.nl

Hoe lang moet je een biefstuk medium bakken?

  • à 2 minuten per kant. 55°C. Half doorbakken ('medium' of 'à point')
  • à 3 minuten per kant. 60°C. Doorbakken ('well done' of 'bien cuit')
  • à 4 minuten per kant.
  • Lees verder »

Hoeveel minuten biefstuk?

Voor een rood stuk vlees kun je van een baktijd van ongeveer 1,5 minuten bakken per kant. Dus 3 minuten in totaal. Rosé ongeveer 2,5 minuten per kant, en 4 tot 5 minuten per kant voor doorbakken biefstuk. Lees verder »

Hoe lang moet een biefstuk rusten?

Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem ze uit de pan en laat op een warm bord 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie. De aanbaksels en vleessappen in de pan zijn de ideale basis voor je jus of saus. Lees verder »

Bron: www.ah.nl

Hoe weet je of je biefstuk goed is?

Druk voor medium je ringvinger tegen het topje van je duim. Je voelt dat het vlees onder je duim al een stuk steviger aanvoelt. Om te checken of het vlees well-done is druk je het topje van je pink tegen het topje van je duim. Het vlees is op deze manier het stevigst en veert het minst terug. Lees verder »

Bron: www.culy.nl
Gerelateerd aan Hoe lang moet medium biefstuk?