Hoe maak je Blokdrop?

Begin bij de basis: blokdrop Zoals je ook in de geschiedenis van drop kunt lezen, groeit de zoethoutwortel in droge gebieden, in zonnige landen als Spanje en Italië. Na het telen van de zoethoutwortels maken ze er hele sterke thee van. Die koken ze in tot het een soort pulp wordt. Deze drap gieten ze in blokken. Lees verder »

Hoe wordt Blokdrop gemaakt?

De zoethoutwortels worden van de struik afgeknipt en in de zon gedroogd. De struik zelf gaat terug in de grond en groeit weer aan. De wortels worden gemalen en met water tot een pap gemaakt. Deze wordt gefilterd en ingedikt tot blokdrop, een geconcentreerd dropje zoals dat in de winkel komt. Lees verder »

Hoe maak je Engelse drop?

De drop voor in de Engelse drop wordt als volgt gemaakt: als eerste heb je zoethout nodig. Zoethout komt van de wortels van de zoethoutstruik die in China, Syrië, Iran, Griekenland, Italië en Spanje groeit. De wortels worden uitgegraven, gedroogd, fijngemalen en ingekookt tot een dikke zoethoutpap. Lees verder »

Wat maakt drop zwart?

Helaas kreeg de zoethoutwortel een slechte naam tijdens de Middeleeuwen. Doordat zoethout altijd een zwarte kleur had, werd het bestempeld als duivels. Drop dankt zijn zwarte kleur dus aan het bekende zoethout. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe maak je Blokdrop?