Hoe maak je witte kool schoon?
Schoonmaken. Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool, snijd hem in vieren en haal de stronk eruit. Spoel de parten af onder de kraan en snijd ze in repen. 2 weken houdbaar! Lees verder »
Hoe moet je kool snijden?
Als je de kool in kleine stukken wilt snijden, snijd je deze tot de stronk verticaal in. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop je uien snippert. Snijd een paar keer voor grotere stukken en meerdere keren voor kleinere stukken. Vervolgens snijd je hem in dikkere of dunnere repen die vanzelf uiteenvallen. Lees verder »
Hoelang moet je witte kool blancheren?
Witte kool bereiden & bewaren Verse witte kool kun je na blancheren (2-4 minuten) tot 12 maanden in de diepvries bewaren. Gare witte kool kun je 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries bewaren in een afgesloten bewaarbakje. Lees verder »
Welke kruiden doe je bij witte kool?
- peper & zout;
- dille;
- komijn;
- koriander.
- Lees verder »
Hoe witte kool blancheren?
De witte kool schoonmaken, dus stronk en buitenste vieze bladeren verwijderen. Snij de kool in blokjes of reepjes. Breng water aan de kook en blancheer de witte kool twee tot drie minuten. Afspoelen met koud water om het koken te stoppen. Lees verder »