Hoe moet je forel eten?
Houd de vis aan de kop vast met je linkerhand met de rug naar je toe. Maak langs de kieuw een insnede naar de kop toe en draai je mes een kwartslag, houd het mes bijna horizontaal en goed met de zijkant op de graat. Snijd in één beweging de filet eraf. Lees verder »
Hoe eet je een gerookte forel?
Snijd de broodjes open. Meng knoflook, citroenrasp, citroensap en peper door de mayonaise en verdeel dit over de broodjes. Snijd de forelfilets in repen en leg ze op de broodjes. Knip de tuinkers los en strooi het over de gerookte forel en garneer met de tomaatjes. Lees verder »
Hoe weet je of forel gaar is?
Kijk of het vlees niet meer doorzichtig is. Wil je zeker weten of de vis gaar is steek dan een thermometer in het dikste gedeelte van de vis. De kerntemperatuur moet 60ºC zijn. Haal de halve citroen ook van het rooster en knijp deze boven de forel uit als je deze serveert. Lees verder »
Hoe eet je vis met graten?
- begin met het visvlees achter de kieuwvin goed los te snijden.
- snijd de rug vanaf de kieuwen langs de bovenkant van de ruggengraat over de hele lengte in. Snijd de graten los om een begin te maken. ...
- snijd de filet nu verder los schuin naar achter langs de ruggengraat. ...
- verwijder de graatjes met een pincet.
- Lees verder »
Hoe maak je een forel schoon?
Je kunt de schubben van de vis weghalen door met een mes van de staart naar de kop te schrapen. Om dit te doen pak je de vis met je slechte hand (waar je niet mee schrijft) en het mes in de andere. Schraap met je mes van de staart naar de kop van de vis dus tegen de richting van de schubben in. Lees verder »