Hoe vaak mag je een banaan eten?

Banaan staat net als andere fruitsoorten in de Schijf van Vijf. Voor volwassenen geldt het advies om minimaal 2 porties fruit per dag te eten. Lees verder »

Kan je elke dag een banaan eten?

Bananen zijn, net als alle andere fruitsoorten, een gezonde keuze. Elke dag een banaan eten kan geen kwaad, maar ons advies is wel om een regenboog aan verschillende fruitsoorten (en groentesoorten!) te eten. Elk stuk fruit bevat namelijk zijn eigen mix aan voedingsstoffen. Lees verder »

Bron: www.wkof.nl

Kun je te veel banaan eten?

Volgens Collins is het voor een gezond persoon ,,onmogelijk een overdosis aan bananen binnen te krijgen”. ,,Je moet echt zo'n 400 bananen per dag eten om een kaliumgehalte op te bouwen die tot een hartstilstand kan leiden”, legt ze uit aan BBC. ,,Bananen zijn niet gevaarlijk, in feite zijn ze juist heel goed voor je.”14 sep. Lees verder »

Wat gebeurt er met je lichaam als je twee bananen per dag eet?

De banaan is namelijk enorm gezond! Vooral wanneer je er twee per dag eet. Dan kunnen bananen namelijk helpen tegen en bij een depressie, tegen menstruatiepijn én kunnen ze ook nog eens je bloeddruk verlagen. Daarnaast helpt een banaan of twee verorberen ook nog eens tegen ochtendmisselijkheid en een kater. Lees verder »

Bron: www.elle.com
Gerelateerd aan Hoe vaak mag je een banaan eten?