Hoe werkt WO?

Wo staat voor wetenschappelijk onderwijs. Na het vwo kunnen scholieren van een middelbare school doorstromen naar een opleiding aan een universiteit. Studenten die op een hbo-opleiding hun propedeuse hebben gehaald mogen een opleiding gaan volgen aan een universiteit. Lees verder »

Wat is wo afgestudeerd?

Er zijn twee soorten bachelors: hbo (hoger beroepsonderwijs) en wo (wetenschappelijk onderwijs). De bachelordiploma's van het hbo en de universiteit zijn gelijkwaardig, maar er zijn ook verschillen: Opleidingen in het hbo hebben een beroepsgerichte oriëntatie. Wo-opleidingen zijn wetenschappelijk georiënteerd. Lees verder »

Wat heb je nodig voor een WO opleiding?

Om op wo niveau te kunnen studeren heb je een vwo diploma, of een hbo propedeuse nodig. Als je 21 jaar of ouder bent, maar je hebt de middelbare school niet afgemaakt, dan kun je door middel van een toelatingsexamen ook een wo opleiding volgen. Met deze 21 plus toets bepaalt de universiteit of je het niveau aank. Lees verder »

Wat is het verschil tussen hbo en universiteit?

Hbo opleidingen zijn vooral beroepsgericht en universitaire opleidingen wetenschappelijk. Over het algemeen is het heel duidelijk welke beroepen je kunt uitvoeren na een bepaalde hbo opleiding. Na een wo opleiding kun je vele kanten op, bijvoorbeeld als onderzoeker. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe werkt WO?