Wat is TikTok en hoe werkt het?

TikTok is een gratis app waarmee gebruikers korte, creatieve filmpjes maken en plaatsen. Muziek, dans, playback, hashtags en sketch spelen hierin een grote rol. De video's van 15 tot 160 seconden kunnen met de app makkelijk bewerkt worden met de vele filters en effecten. De app is erg populair onder jongeren. Lees verder »

Wat zijn de nadelen van TikTok?

Er zitten honderden miljoenen gebruikers op TikTok, en niet elke gebruiker heeft goede bedoelingen. Gecombineerd met het feit dat er vooral veel kinderen actief zijn op de app, brengt dit additionele gevaren met zich mee. Denk daarbij onder meer aan online pesten en intimidatie. Lees verder »

Is TikTok ook voor volwassenen?

Als je de app TikTok downloadt en een account aanmaakt, staan alle privacy instellingen gewoon openbaar. Dit betekent dat eigenlijk iedereen al jouw video's kan zien, maar ook je naam, volgers en soms zelfs waar je woonadres. Verder is het soms moeilijk voor kinderen om mensen met verkeerde intenties te herkennen. Lees verder »

Wat is het nut van TikTok?

TikTok is een app waarmee je korte video's van maximum 60 seconden opneemt. Net als Snapchat en Instagram is TikTok erg populair bij kinderen en jongeren. Zelfs beroemdheden gebruiken de app om liedjes te verspreiden. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is TikTok en hoe werkt het?