Hoe wordt kerriepoeder gemaakt?
In een 'gewoon' zakje kerriepoeder zit kurkuma, koriander, mosterdzaad, zwarte peper, fenegriek, karwijzaad, gember, komijn, selderijzaad, piment, nootmuskaat, venkelzaad en lavas. Maar in de biologische variant heeft de lavas plaatsgemaakt voor kruidnagel en zit er helemaal geen mosterd in. Lees verder »
Waar wordt kerriepoeder van gemaakt?
Kerrie wordt traditioneel vooral in India, Engeland, Pakistan, Maleisië, Zuid-Afrika en Suriname veel gebruikt. De scherpste kerriemengsels uit India zijn afkomstig uit Chennai en Kerala. In India wordt naast gele kerrie ook een rode kerrie gebruikt, waarbij de rode kleur afkomstig is van rode pepers. Lees verder »
Hoe Wordt currypoeder gemaakt?
In een 'gewoon' zakje kerriepoeder zit kurkuma, koriander, mosterdzaad, zwarte peper, fenegriek, karwijzaad, gember, komijn, selderijzaad, piment, nootmuskaat, venkelzaad en lavas. Maar in de biologische variant heeft de lavas plaatsgemaakt voor kruidnagel en zit er helemaal geen mosterd in. Lees verder »