Hoe zijn de Hongaren?

Hongaren zijn gewend orders te krijgen en hun werk uit te voeren volgens vaste structuren en patronen. De baas moet duidelijk de baas zijn. Hongaren zijn formeel, hiërarchie is belangrijk. Lees verder »

Wat zijn Hongaren voor mensen?

Mensen met de Hongaarse nationaliteit zijn personen die het staatsburgerschap van het land Hongarije bezitten. 92,3% van de mensen met de Hongaarse nationaliteit zijn ook etnisch Hongaar. De etnische Hongaren, op enkele uitzonderingen na spreken het Hongaars als moedertaal, een Finoegrische taal. Lees verder »

Waar komen de Hongaren vandaan?

De Hongaren (ook: Magyaren) deden hun intrede in Europa aan het eind van de negende eeuw, toen ze als nomadenvolk vanuit de Zuid-Russische steppe over de Karpaten trokken. Onder Árpád en zijn opvolgers vestigden zij zich in het Karpatenbekken, een gebied dat veel groter is dan het huidige Hongarije. Lees verder »

Waar staan Hongaren om bekend?

Franz Liszt, Béla Bartok en Zoltan Kodaly zijn enkele beroemde musici uit het land. Hongarije was ook het vaderland van Ladislao José Bíró, uitvinder van de balpen, János Bolyai, de 19e-eeuwse wiskundige en filosoof, en Tivadar Puskás, die in 1879 de eerste Europese telefooncentrale in Parijs stichtte. Lees verder »

Waar hoort Hongarije bij?

Magyarország (info / uitleg)) is een land in Centraal-Europa, van noord naar zuid doorsneden door de Donau en grenzend aan Oostenrijk, Slowakije, Oekraïne, Roemenië, Servië, Kroatië en Slovenië. Hongarije is lid van de Verenigde Naties, de Europese Unie, de NAVO en de Visegrádgroep. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe zijn de Hongaren?