Wat betekent Spanje?

De naam Spanje (Spaans: España) is afgeleid van Hispania, dat door de Romeinen werd gebruikt voor het hele Iberisch Schiereiland. Taalkundig gezien stamt deze naam echter niet af van het Latijn en ook met andere Indo-Europese talen is geen duidelijk verband aan te wijzen. Lees verder »

Wat is de oude naam van Spanje en Portugal?

Het Iberisch Schiereiland, kortweg Iberië heeft verschillende namen die gebruikelijk zijn. De naam Iberië komt uit het Grieks. De Romeinen noemden het Hispania waarvan uiteindelijk España (Spanje) is afgeleid. Onder de moslims staat het Schiereiland gekend als Al-Andalus waarvan later Andalusië van is afgeleid. Lees verder »

Hoe is het land Spanje ontstaan?

6 december 1978 Lees verder »

Waar is Spanje bekend voor?

Het land kent vele Nationale parken die zich veelal op de Canarische Eilanden bevinden. Spanje staat verder wereldwijd bekend om de vele historische gebouwen, het stierenvechten, flamencodansen, tortilla, Paella, tapas en grote voetbalclubs (o.a. FC Barcelona, Real Madrid en Valencia). Lees verder »

Wat betekent de naam Spanje?

De letters SPN van Hispania, kan in het Hebreeuws gelezen worden als saphan, wat ze uiteindelijk vertaalden als “konijnen”. Daarom gaven de Romeinen Hispania de betekenis van “land met konijnen in overvloed”. Meerdere munten uit de tijd van de Romeinen hadden afbeeldingen van een dame met een konijn aan haar voeten. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat betekent Spanje?