Is de aardappel een groente?
Aardappelen staan in de Schijf van Vijf. Buiten Nederland wordt de aardappel soms gezien als groente. De aardappel bevat dan ook diverse vitamines en mineralen die in pasta en rijst niet voorkomen. In Nederland worden aardappelen door hun gebruik ingedeeld in hetzelfde vak als brood en granen. Lees verder »
Waarom is aardappel een groente?
In Nederland hoort de aardappel niet bij de groenten, maar bij de brood en granen. Waarom is dat zo? In Nederland tel je aardappels niet mee als groenten. Net als groente bevatten aardappelen veel vitamines en mineralen zoals kalium, vitamine B6, foliumzuur en vitamine C. Lees verder »
Waar hoort de aardappel bij?
Biologisch gezien behoort de aardappel, de Solanum Tuberosum, bij de cultuurgewassen. Net als de tomaat, paprika, en de tabaksplant behoren deze samen tot de zogeheten nachtschadefamilie. Waar de tomaat en paprika bovengronds groeien, groeit de aardappel onder de grond als een stengelknol. Lees verder »
Is aardappel een groente of een graansoort?
HHS en USDA bevestigen gezamenlijk: aardappelen zijn een groente , geen graan. Lees verder »
Zijn aardappelen groenten?
Zo zien we aardappelen officieel niet als groente, maar scharen we deze onder de categorie brood- en graanproducten. We eten ontzettend veel aardappelen, maar doen dat vaak als bijgerecht voor een 'echte' groente met een stuk vlees. Lees verder »