Is een VPN verstandig?

Je bent veiliger op het internet: de versleutelde tunnel houdt veel hackers en cybercriminelen tegen, bijvoorbeeld op openbare wifi. Je bent vrijer op het internet: doordat een VPN je een ander IP-adres geeft, krijg je toegang tot websites en online diensten die anders geblokkeerd zouden zijn. Lees verder »

Is een VPN echt nodig?

Ons advies is om alleen een VPN te gebruiken wanneer je met een openbare wifi-netwerk wilt verbinden, zoals op een vliegveld. Het is ook nuttig voor het verbergen van je IP-adres voor bijvoorbeeld, je werkgever. En uiteraard wanneer je naar een land reist waar veel diensten door de overheid zijn geblokkeerd. Lees verder »

Wat zijn de nadelen van VPN?

De meest voorkomende nadelen zijn: Lagere verbindingssnelheid. De VPN-verbinding wordt geblokkeerd. VPN-gebruik is in sommige landen illegaal. Lees verder »

Is een VPN aan te raden?

Een versleutelde VPN-tunnel levert weliswaar enige veiligheidsvoordelen, maar het beschermt je niet tegen de meeste internetgevaren. Ook al claimen sommige VPN-diensten anders, soms zelfs tegen het misleidende aan; je bent met VPN nog altijd kwetsbaar voor malware, fraude en de meeste hackpogingen. Lees verder »

Hoe veilig ben je met een VPN?

Een VPN werkt als een soort beveiligde tunnel. Als je per ongeluk verbinding maakt met een netwerk van een hacker (omdat je denkt dat je gebruik maakt van openbare wifi in een hotel of restaurant), dan zorgt de VPN ervoor dat de hacker geen gegevens op jouw computer kan inzien of veranderen. Lees verder »

Gerelateerd aan Is een VPN verstandig?