Wat is VPN en hoe werkt het?

Een VPN werkt als een soort beveiligde tunnel. Als je per ongeluk verbinding maakt met een netwerk van een hacker (omdat je denkt dat je gebruik maakt van openbare wifi in een hotel of restaurant), dan zorgt de VPN ervoor dat de hacker geen gegevens op jouw computer kan inzien of veranderen. Lees verder »

Is het illegaal om een VPN te gebruiken?

In Nederland is het gebruik van een VPN volkomen legaal. Een VPN is zelfs aan te raden omdat je hierdoor anoniemer en veiliger bent online. Je kunt een VPN ook gebruiken voor illegale doeleinden zoals illegaal downloaden en hacken. Lees verder »

Wat is het voordeel van een VPN?

Een VPN zorgt ervoor dat elk wifi-netwerk waar je mee verbindt veilig wordt gemaakt. Je data wordt versleuteld, waardoor zelfs de netwerkbeheerder niks kan met de gegevens die jij verstuurt. En zelfs al mochten hackers je gegevens onderscheppen, ze kunnen hier niks mee omdat ze zijn versleuteld. Lees verder »

Hoe kun je zien of je een VPN-verbinding hebt?

Controleer je IP-adres Een goeie basistest om te zien of je VPN werkt, is om te controleren of je IP-adres is veranderd nadat je de VPN hebt ingeschakeld. Als de VPN werkt, is het IP-adres dat je van je internetprovider hebt gekregen niet meer zichtbaar. Check je IP-adres via VPN.nl. Lees verder »

Bron: www.vpn.nl
Gerelateerd aan Wat is VPN en hoe werkt het?