Is ganzenlever glutenvrij?
Niet toegelaten: depaneerd vlees, vlees- of vissalades, bewerkt beleg, pens, paté, farce (vulling) van vleeswaren, gepureerd, met room, bereide ganzenlever. Lees verder »
Wat is foie mi cuit?
Foie gras is de vette lever van een eend of een gans die gedurende ongeveer drie weken is volgestopt met maïs. Een vette eendenlever is beslist geen zieke lever. Eenden en ganzen kunnen in zeer kort tijd grote hoeveelheden vet opslaan, die ze vervolgens kunnen verbranden tijdens de trek. Lees verder »
Wat is het vetgehalte van ganzenlever?
25% uit verzadigd vet, ongeveer 60 à 70 % mono-onverzadigde en 10 à 15% meervoudig onverzadigde vetzuren (waaronder omega 3 en omega 6 –vetzuren). Lees verder »
Hoe lang kun je ganzenlever bewaren?
Bewaar deze gerust in de koelkast, maar niet in de vriezer. Verse foie gras of halfgekookte foie gras moet binnen een paar maanden worden gekoeld en geconsumeerd, maar foie gras in blik is meerdere jaren houdbaar. Lees verder »