Welke wijn bij ganzenlever?
De klassieke combinatie met foie gras is Sauternes, of iets frissere alternatieven als Jurançon of Monbazillac. Als je niet zo van zoet houdt, of als zoete wijn niet goed in de menu-opbouw past, kun je kiezen voor een wijn met een licht zoetje (Riesling Kabinett) of een rijkere witte wijn (Pinot Gris). Lees verder »
Welke wijn bij terrine?
Houd het licht en serveer de paté met wat salade en een lichtgekoelde Pinot Noir, Spätburgunder of Beaujolais. Eet je hem op een kille dag? Combineer hem dan met een rijpe, (licht)zoete wijn als Pinot Gris Vendanges Tardives, Riesling Auslese, Vouvray moeulleux, Botrytised Sémillon, Sauternes of Tokaji Aszú. Lees verder »
Hoe drink je Sauternes?
De ideale serveertemperatuur van een Sauternes is 6 tot 11 graden Celsius (ca. 2,5 uur in de koelkast). Lees verder »
Welke wijn bij Eendenpate?
- Bonnezeaux.
- Champagne (sec)
- Riesling vendanges tardives (Elzas)
- Sauternes.
- Semillon (Australië, bijvoorbeeld Hunter Valley)
- Vouvray (halfzoet)
- Lees verder »