Is het patat of is het friet?

Patat betekent dus 'aardappel' en 'frites' betekent dat het gefrituurd is. Aangezien je naast aardappelen nog veel meer kunt frituren, is het eigenlijk niet logisch om de bereidingswijze tot afkorting te maken. Maar ja, de aardappel is wel de koning onder de gefrituurde snack. De opper-frites is dus friet. Lees verder »

Bron: friethoes.nl

Waar is het patat en waar is het friet?

In Vlaanderen wordt meestal van friet, frieten, frietjes en soms ook fritten gesproken, in de drie zuidelijke provincies van Nederland en in het zuiden van Gelderland spreekt men van friet of frites, in de rest van Nederland wordt vaak het woord patat gebruikt. Lees verder »

Bron: indebuurt.nl

Is het friet of frites?

Er is geen betekenisverschil, het gaat om een verschil in spelling. We kennen natuurlijk ook nog patat, dat vooral in Midden- en Noord-Nederland wordt gegeten. Er zijn meer woordparen waarbij een klein verschil in spelling geen betekenisverschil geeft. Lees verder »

Is het in Brabant friet of patat?

In Brabant is het 'friet', maar boven de rivieren zegt bijna iedereen 'patat' EINDHOVEN - Het is algemene kennis: wie in Brabant de snackbar binnenloopt voor een gefrituurde aardappel met saus, bestelt een frietje met mayonaise. En wie dat in Noord-Groningen doet, moet een patatje bestellen. Lees verder »

Gerelateerd aan Is het patat of is het friet?