Is kerst met een hoofdletter?

Officiële namen van feestdagen, zoals Kerstmis, schrijven we met een hoofdletter. Niet-officiële en informele namen, zoals kerst, schrijven we met een kleine letter. Samenstellingen met kerst schrijven we klein: kerstavond, kerstbal, kerstdag, kerstfeest, kerstkaartje, kerstvakantie. Lees verder »

Is nieuwjaarsdag met een hoofdletter?

Niet-officiële en informele namen van feestdagen en samenstellingen met Nieuwjaar krijgen een kleine letter: nieuwjaarsbrief, nieuwjaarsdag, nieuwjaarswens. In de nieuwjaarswens Gelukkig nieuwjaar schrijven we nieuwjaar met een kleine letter. Lees verder »

Hoe schrijf je eerste en tweede kerstdag?

Hoofdletterregels feestdagen Samenstellingen of afleidingen van het woord krijgen een kleine letter. Zo schrijven we eerste kerstdag en tweede kerstdag met een kleine letter. Ook kerstavond, kerstochtend, kerstontbijt krijgen geen hoofdletter. Lees verder »

Hoe schrijf je kerstversiering?

Samenstellingen met het woord kerst die geen (deel van een) feestdag aanduiden – en dus niet op bijvoorbeeld avond, dag of feest eindigen – krijgen geen hoofdletter in zowel de groene als de witte spelling. Denk aan woorden als kerstkaart, kerstspel, kerstversiering en kerstvakantie. Lees verder »

Welke feestdagen schrijf je met een hoofdletter?

Officiële namen van feestdagen schrijven we met een hoofdletter. Niet-officiële en informele namen van feestdagen schrijven we met een kleine letter. Samenstellingen met namen van feestdagen schrijven we klein. Lees verder »

Gerelateerd aan Is kerst met een hoofdletter?