Wat is kerst voor de christenen?

Op 25 december vieren christenen de geboorte van Jezus. De naam Kerstmis komt van Christ-mis: de mis (viering) van Jezus Christus. Jezus kwam ruim 2000 jaar geleden ter wereld in een armoedige stal in het plaatsje Betlehem. Lees verder »

Wat is de boodschap voor christenen van Kerstmis?

Kerstmis (veelal zo aangeduid door rooms-katholieken), of kerstfeest (veelal zo aangeduid door protestanten) is van oudsher een belangrijk midwinterfeest. Door christenen wordt dan de geboorte van Jezus Christus gevierd. De evangelisten Lucas en Matteüs beschrijven de geboorte van Jezus in de Bijbel. Lees verder »

Wat is de essentie van kerst?

De oorsprong van Kerst Kerstmis kennen we vooral als een christelijk feest ter ere van de geboorte van Jezus Christus. Voor de oorsprong van dit feest gaan we nog verder terug in de tijd. De Germanen vierden op 21 december het midwinterfeest. Lees verder »

Bron: patries.nl

Wat is kerst betekenis?

Kerst, of Kerstmis, is een christelijke feest. Op deze dag(en) herdenken de christenen de geboorte van Jezus Christus. De geboorte van Jezus Christus is een belangrijke gebeurtenis in het christendom. Lees verder »

Bron: www.ensie.nl
Gerelateerd aan Wat is kerst voor de christenen?