Waarom vieren we kerst in de winter?

Waar de christenen eind december de geboorte van Jezus vierden, vierden de Germanen vroeger in december het einde van de langste nacht en de terugkeer van het licht. Hierbij stond het licht symbool voor nieuw leven. Ook de Romeinen vierden in december een feest dat gaat over nieuwe oogst en dus nieuw leven. Lees verder »

Waarom vieren we kerstavond?

Christenen houden op kerstavond vaak een kerstnachtdienst om de geboorte van Jezus Christus te vieren. Het is dikwijls de drukst bezochte kerkdienst van het jaar. Lees verder »

Waarom is kerst zo belangrijk?

Met Kerstmis wordt de geboorte van het kindje Jezus gevierd. Christenen geloven dat Jezus als Zoon van God de zonden van de mens op zich nam. De naam kerstmis komt van de woorden Christus en mis en staat voor de de viering in de kerk. Kerst wordt gevierd op 25 en 26 december. Lees verder »

Bron: dvhn.nl

Waar gaat kerst nou eigenlijk over?

Kerstmis (veelal zo aangeduid door rooms-katholieken), of kerstfeest (veelal zo aangeduid door protestanten) is van oudsher een belangrijk midwinterfeest. Door christenen wordt dan de geboorte van Jezus Christus gevierd. De evangelisten Lucas en Matteüs beschrijven de geboorte van Jezus in de Bijbel. Lees verder »

Waarom hebben we in Nederland 2 kerstdagen?

Het is één van onze elf officiële feestdagen en we schrijven het zelfs met hoofdletters: Tweede Kerstdag. Maar waarom eigenlijk? We vieren officieel niets, want zelfs Jezus Christus viert zijn verjaardag geen twee dagen achter elkaar. Toch is Tweede Kerstdag in meerdere landen bij wet een erkende feestdag. Lees verder »

Bron: nos.nl
Gerelateerd aan Waarom vieren we kerst in de winter?