Is mijn arm gebroken of gekneusd?

Bij een kneuzing ontstaat ook vaak een zwelling of een blauwe plek. Een kneuzing kan ook erg veel pijn doen, maar vaak zie je dat een kneuzing in een groter gebied pijnlijker is en bij een breuk de pijn met één vinger is aan te wijzen. Lees verder »

Hoe weet je of je je arm hebt gekneusd?

Druk op de kneuzing is pijnlijk. Er is een zwelling, bloeduitstorting (hematoom) of blauwe plek. De blauwe plek kan verschillende kleurveranderingen ondergaan. Bewegingen van het aangedane lichaamsdeel kunnen pijnlijk zijn omdat de beschadigde structuren dan op rek komen of onder druk komen te staan. Lees verder »

Hoe weet je of er iets gebroken is?

U voelt pijn op de plaats van de breuk, simpele bewegingen worden opeens moeilijk uitvoerbaar en er ontwikkelt zich een zwelling. Deze zwelling is het gevolg van een bloeduitstorting, die ontstaat bij een breuk. Soms kunt u een fractuur herkennen aan een krakend geluid, net nadat het bot gebroken is. Lees verder »

Bron: www.mmc.nl

Kun je je arm nog bewegen als je hem hebt gebroken?

Ook indien u zonder operatie behandeld wordt, is het belangrijk dat uw schouder en elleboog wel in beweging blijven en dat u voorzichtig gaat oefenen op geleide van de pijn om stijfheid te voorkomen. Vaak is belasten van de arm met kracht pas toegestaan als de breuk al enigszins is vastgegroeid. Lees verder »

Hoe weet je of je bovenarm gebroken is?

De voornaamste kenmerken van een gebroken bovenarm zijn: Pijn ter hoogte van de bovenarm, die vermindert als u uw arm ondersteunt. Bewegingen in de schouder en elleboog sterk beperkt (mede door de pijn). Zwelling en/of kraken ter hoogte van de bovenarm. Lees verder »

Gerelateerd aan Is mijn arm gebroken of gekneusd?